Jacobsmosselen In De Schelp

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/18/1999 - 21:14
Bereidingswijze
Olie verhitten. Hierin knoflook en peterselie roerbakken. Nu de mosselen erbij, enkele minuten aankleuren. Erbij de cognac en de wijn en dit alles nog twee minuten laten sudderen. De radicchio fijnsnijden en in de pan mee laten smoren zo'n 2 tot 3 minuten. Alles over de 4 schelpen verdelen en nog eventjes in de hete oven zetten.
Buon appetito!!!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een Italiaans gerecht van Jacobsmossel en radicchio
Ingrediƫnten
* per persoon 1 a 2 flinke St. Jacobsmosselen
* teen knoflook, gesnipperd, kern eruit
* flinke hand versgesneden en fijngehakte peterselie
* olijfolie om te bakken
* scheut cognac
* scheut droge witte wijn
* grote stronk radicchio (die nieuwe soort, lijkt op roodlof maar heeft een steel), kun je die niet krijgen dan 2 stronkjes roodlof of witlof.
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan, 4 schelpen voor in de oven, oven
Leuke tips
Schelpen direct uit de oven op tafel zetten. Je kunt er eventueel een klein toastje bijdoen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
128254
Homepage ID
49821
Smaak
N
Teller
324
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Radicchio of lof wassen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan