Filovijgen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/18/1999 - 21:02
Bereidingswijze
-De walnoten mengen met de honing en citroenrasp

-Bestrijk een vel filodeeg met gesmolten boter.
Leg een ander fel filodeeg bovenop en bestrijk deze ook met de gesmolten boter.
Leg op deze manier nog 2 vellen op de beboterde filodegen.
In 2 rechthoeken snijden doe dit ook met de rest van het deeg.
-Verwijder de stelen van de vijgen en snijd de vruchten in de lengte bijna helemaal door midden.
Leg elke vijg op een stuk deeg samen met het honing mengsel en bind het deeg dicht met een touwtje. Bestrijk met boter
-Zet ze op een bakplaat en bak ze in 8-10 min goudbruin.
Aantal personen
6.00
Ingrediƫnten
Voor 6 Filovijgen:
40g gehakte walnoten
1/2 el honing
citroenschil
12 vellen filodeeg
50g gesmolten boter
6 stevige rijpe vijgen
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven, kwastje, touw.
Leuke tips
!!! Vergeet niet het touwtje te verwijderen voor het serveren !!!
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
128250
Homepage ID
14012
Smaak
Z
Teller
387
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De oven voorverwarmen op 180C.
Walnoten op de bakplaat leggen en ca. 3min licht roosteren.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kokkie_hilly