gehakt pate met olijven

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/18/1999 - 20:49
Bereidingswijze
Week het brood in de melk. Doe het gehakt in een kom. Snijd de boterhamworst in blokjes. Doe alle ingredienten (OOK DE OIJVEN)bij het gehakt en meng alles goed door elkaar. Dit gaat het makkelijkst met je handen (wel goed wassen natuurlijk). Doe hat gahaktmengsel in de vorm en druk goed aan. Strijk de bovenkant glad. Bak de pate in de oven in ca. 1 uur gaar. Laat hem goed afkoelen in de vorm. Giet het vet af voordat de pate is afgekoeld en stort hem daarna op een platte schaal.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Geen recept van mezelf, maar ik maak het al zo lang dat ik niet meer weet waar het vandaan komt.
Ingrediƫnten
500 gr. rundergehakt, 100 boterhamworst (dikke plak), 2 sneden brood, scheutje melk, 1 ei, ca.125 gr.gevulde olijven (potje), 75 gr. Parmezaanse kaas, 1 teen knoflook u.d.kn., 1 tl. geraspte citroenschil, 3 el. fijngesneden peterselie, 2 el. olijfolie, peper, zout, piment (snufje), beetje boter om in te vetten.
Hulpmiddelen & keukengerei
Patepot van ca.1 liter of een kleine cakevorm.
Leuke tips
Serveer in plakken als:
* Hoofdgerecht, met (kaas/uien)stokbrood en een lekkere salade;
* Voorgerecht (1 plak p.p.) gegarneerd met oijven en tomaat;
* Buffetgerecht
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
128231
Homepage ID
10170
Smaak
N
Teller
671
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 175'C. Vorm invetten.
Laat de olijven uitlekken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
zusje