Mosterdsoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/18/1999 - 20:19
Bereidingswijze
Voeg een licht gefruit uitje toe en daarna al roerende beetje bij beetje de bouillon. Laat de saus een uurtje garen, maar niet te veel koken.
Voeg van ieder van de mosterds 2,5 eetlepels toe (bv Grove Zaanse Mosterd, Extra Pittige Groninger Mosterd en een fijne Franse Mosterd). Laat dit een tijdje al roerende warmen (niet koken!). Als alles goed is ingetrokken voor de smaak een beetje verse tijm toevoegen.
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een mosterdsoep zoals ik hem via email heb ontvangen, zeker het proberen waard!
Ingrediƫnten
* 100 g boter
* 100 g bloem
* 3 soorten mosterd
* 1 kleine ui
* 1l bouillon (rund of kip)
* verse tijm
* room
Leuke tips
Voor een extra romige smaak de room van te voren of bij het opdoenen toevoegen. Leuk als decoratie met een smaakje.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
128230
Homepage ID
13551
Smaak
P
Teller
1194
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Smelt op een laag vuur de boter. Laat de boter niet te heet worden! Passeer de bloem en roer het mengsel met de garde goed door elkaar. Laat de roux 3 minuten koken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
smulmok