Andijvie Anders

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/18/1999 - 17:39
Bereidingswijze
Ui en knoflook pellen en snipperen. De boter smelten en de spekblokjes 5 min zachtjes bakken. De ui en knoflook toevoegen en 2 min meebakken. Deel voor deel de andijvie toevoegen en op hoog vuur al omscheppend laten slinken. Met deksel op de pan 10 min zachtjes koken.
Vet een ovenschaal in. Snijd de aardappelen in plakjes en leg ze op de bodem van de schaal. Kookvocht van andijvie opvangen en aanvullen met water tot 2 1/2 dl. Sauspoeder erdoor roeren en een paar min. zachtjes laten koken. Van vuur af ei erdoor kloppen.
Andijvie op de aardappen scheppen en saus erover schenken. Bestrooien met de kaas. 20 min. in de oven.
Aantal personen
2.00
Ingrediƫnten
750 gr andijvie - 1 ui - 1 teen knoflook - gekookte aardappelen - 20 gr boter - 100 gr gerookte spekblokjes - zakje champignonsaus - 1 ei - graspte kaas
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
128213
Homepage ID
6257
Smaak
N
Teller
1857
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De andijvie in repen snijden en wassen. Oven op 200 gr.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
mariank