Zoetzure Varkensribbetjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/18/1999 - 16:35
Bereidingswijze
Teentjes knof en ui pellen, hakken en in grote schaal leggen en met sojasaus, sherry, tomatenpuree, suiker, paprikapoeder, kruidenpoeder en sinaasappelschil mengen. Chilipeper en onderste deel van het citroengras zeer fijn hakken en erdoor roeren. De ribbetjes in de marinade leggen en afgedekt minstens 4 uur in de koelkast bewaren. Olie in de wok verhitten en de ribbetjes een voor op hoog vuur bakken. Met de rest van de marinade en water overgieten, roeren en niet op te hoog vuur roerend zacht laten pruttelen. De worteltjes en het onderste groene gedeelte van de lenteuitjes verwijderen. De paprika spoelen, in vieren snijden, ontpitten en in fijne reepjes snijden. De groente door de ribbetjes mengen en afgedekt in 20 tot 30 mintuen gaar smoren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Varkensribbetjes zijn het lievelingskostje van vele Aziaten. De kruidenmengelingen verschillen van streek tot streek maar de bereiding in de wok is overal dezelfde. Het lekkerst zijn de ribbetjes als ze vooraf een nacht worden gemarineerd.
Ingrediƫnten
1,5 kg vlezige varkensribbetjes,
2 teentjes knoflook,
1 ui,
2 el donkere sojasaus,
4 cl sherry (fino),
1 el tomatenpuree,
1 tl bruine suiker,
1 el paprikapoeder,
2 tl vijfkruidenpoeder (te verkrijgen in oosterse winkels),
geraspte schil van 1/2 sinaasappel, 1 kleine chilipeper,
4 el olie,
1/2 l water
1 bosjes lenteuitjes
1 rode paprika,
3 el sesamzaadjes.
Hulpmiddelen & keukengerei
Wok
Leuke tips
Zodra de ribbetjes gaar zijn deze met sesamzaadjes bestrooien en met rijst opdienen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
128212
Homepage ID
8304
Smaak
Z
Teller
1157
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
20
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Varkensribbetjes door de slager laten doorhakken en in afzonderlijke ribbetjes laten verdelen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
chefjos