forel met spekjes en knoflook

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/18/1999 - 15:32
Bereidingswijze
Paprika schoonmaken, wassen en in reepjes snijden. Tijmblaadjes van takjes rissen. In pan 15 g boter laten smelten. Paprika en tijm toevoegen en afgedekt in ca. 20 min. gaar smoren. Intussen knoflook pellen en heel fijn hakken, In kopje peterselie fijnknippen. In droge koekepan spekreepjes en knoflook in ca. 5 minuten zachtjes uitbakken. Intussen forellen aan binnenkant besprenkelen met citroensap. Bestrooien met zout en peper en door bloem wentelen, zodat alle kanten bedekt zijn met bloem. Spekreepjes met knoflook op bord scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden. Rest van de boter aan spekvet toevoegen en verhitten. Forellen in ca. 8 a 10 min. bruin en gaar bakken, halverwege keren. In midden van 4 borden bedje van paprikareepjes maken. Forellen erop leggen. Spekreepjes mer knoflook erover verdelen. Peterselie erover strooien.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
bijzonder!
Ingrediƫnten
2 rode paprika,s, 1 gele paprika, 2 takjes tijm (zakje a 15 g). 40 g boter of margarine, 3 teentjes knoflook, 1 zakje verse peterselie a 30 g, 100 g spekreepjes, 4 forellen (2 schaaltjes a ca. 450 g), 1 el citroensap, zout, peper, 2 el bloem,
Hulpmiddelen & keukengerei
aluminiumfolie, grote koekepan met dikke bodem.

Leuke tips
serveren met rosti
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
128192
Homepage ID
13540
Smaak
N
Teller
675
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ducky