kip met paddestoelen en gorgonzolasaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/18/1999 - 15:01
Bereidingswijze
Verhit wat olijfolie in de pan en bak de kip goudbruin en gaar.
Fruit de lenteui aan in wat olijfolie, voeg de paddestoelen toe en pers de knoflook erboven uit. Kruiden met zout en peper. Kook intussen de wijn in tot de helft, voeg de creme fraiche toe en los de gorgonzola hierin op. Schep wat paddestoelen op het midden van het bord. Leg de kipfiletplakjes er dakpansgewijs omheen. Schep de saus erlangs en farneer meet reepjes prei.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
2 dubbele kipfilets, peper, zout, olijfolie, 1 lenteuitje, 400 gr. gemengde champignons (kastanje/shii-takes/bundelzwammen), 1 teen knflook, 1 dl. droge witte wijn, 4 el. witte wijn, 4 el. creme fraiche, 100 gr. Gorgonzola, 1 prei.
Leuke tips
Serveren met stokbrood of rijst.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
128190
Homepage ID
14325
Smaak
P
Teller
432
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snij de kipfilet in gelijke plakjes. Kruiden met zout en peper. Maak de paddestoelen schoon en snij ze in grote stukken. Snij de lenteui in ringen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
beppie_