zalm met tomaat en limoen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/18/1999 - 14:35
Bereidingswijze
Braadzak op een kant in ovenschaal leggen en prei over de bodem verdelen. Zalmfilets bestrooien met zout en peper en op de prei leggen. Op elke zalmfilet een plakje limoen leggen. Braadzak met bindertje afsluiten. Met cocktailprikker enkele gaatjes in de bovenkant prikken.
Schaal met braadzak in de oven schuiven. Zalm in 20 minuten gaar bakken.
Daarna hoekje van braadzak knippen en braadvocht voorzichtig in een pannetje schenken. Zalm tot gebruik terugleggen in de uitgeschakelde nog warme oven. Braadvocht aan de kook brengen en op hoog vuur inkoken tot ca. 2 eetlepels. Vissaus erdoor roeren en verwarmen (niet meer koken).
Zalmfilets met prei op voorverwarmde borden leggen en saus erlangs scheppen.
Garneren met plakjes limoen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ovengerecht in een braadzak.
Ingrediƫnten
2 limoenen, 2 tomaten, 0,5 zakje verse koriander, 1 zakje panklare prei (300 gr.), zout, peper, 4 zalmfilets (a 225 gr.), 1 bakje witte vissaus (125 ml. AH)
Hulpmiddelen & keukengerei
Ovenschaal ca. 30 x 40, Braadzak + bindertje
Leuke tips
Serveren met krielaardappeltjes.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
128182
Homepage ID
14325
Smaak
P
Teller
2498
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
In pan water aan de kook brengen. Limoen goed schoonboenen, 8 plakjes afsnijden, de rest uitpersen. Tomaten inkruisen, omderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen. Pitjes verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden. Korianderblaadjes fijnhakken. In braadzak prei, tomaat, koriander en limoensap door elkaar mengen. Op smaak brengen met zout en peper.

Oven voorverwarmen op 175 graden, of gasoven stand 3.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
beppie_