canneloni met gehakt en amandelen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/18/1999 - 14:18
Bereidingswijze
Verhit de olie en bak de ui met de knoflook tot die glazig is. Houd 4 eetlepels amandelen apart en hak de rest en de chorizo fijn. Kneed het uimengsel, de fijngehakte amandelen, de chorizo, het ei, het paprikapoeder en wat peper en zout door het gehakt en vul de canneloni ermee. Roer het sinaasappelsap door de tomato frito. Schenk de helft van de tomatensaus in een ovenschaal en leg de canneloni erin. Schenk de rest van de saus over de cannelloni en bestrooi ze met achtergehouden amandelen. Bak de canelloni in een voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten gaar. Dek, als de bovenkant te snel kleurt, de schaal eventueel af met een stuk aluminiumfolie.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Italiaanse ovenschotel voor de echte canneloni liefhebbers
Ingrediƫnten
16 rolletjes canneloni (Grand'Italia), zout, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 eetl. olijfolie, 50 gr. geschaafde amandelen, 100 gr. chorizo, 1 ei, 1 theel. paprikapoeder, peper, 300 gr. rundergehakt, 1 dl. sinasappelsap, 2 dl. tomato frito (tomatensaus)
Hulpmiddelen & keukengerei
oven, ovenschotel, pannen
Leuke tips
lekker met een salade.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
128180
Homepage ID
4694
Smaak
N
Teller
4574
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kook de canneloni in ruim water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze uitlekken. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel en snipper de uit en de knoflook.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ingrid_g