Rijst Van De Boswachtersvrouw

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/18/1999 - 13:08
Bereidingswijze
Verhit de olie in een pan en sauteer hierin de julienne spek. Laat ze bruin worden en haal ze uit de olie. Zet ze apart. Doe dan de champignons in de olie, geef er zout en peper over, sauteer ook deze bruin en zet ze apart bij het spek. Sauteer dan de uien in dezelfde olie lichtbruin. Voeg dan de rijst bij de uien en roer deze goed door totdat de rijst glazig wordt. Voeg dan de champignons en het spek toe en een eetlepel tomatenpuree. Geef er de bouillon bij, doe de deksel op de pan en laat op zeer zacht vuur 18 a 20 minuten koken. Geef dan de rijst in een voorverwarmde dienschaal, werk er de boter en kaas door en serveer.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Rijst van de Boswachtersvrouw
Ingrediƫnten
200 gram rijst - 3 eetlepels olijfolie - 2 uien - tomatenpuree - 150 gram champignons - 4 dl bouillon - 50 gram boter - 50 gram geraspte kaas - 150 gram gerookt borstspek
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
128156
Homepage ID
2287
Smaak
N
Teller
131
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Schil de uien en snij ze in julienne. Snij het spek in julienne. Maak de champignons schoon en ciseleer ze.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
karinb