Belgische aardappelsoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/18/1999 - 13:06
Bereidingswijze
1 Verhit de boter in een middelgrote pan op een klein vuur. Voeg de ui en de champignons toe.

Zachtjes laten koken. Bouillon en kruiden toevoegen en aan de kook brengen. Aardappelen toevoegen en in ca. 30 min. gaar koken. Af laten koelen en laurierblad verwijderen.

2 Het mengsel in kleine hoeveelheden in de keukenmachine 30 sec. pureren.

3 Warm de soep zachtjes op met de room .
Aantal personen
4.00
Ingrediënten
- 30 gr boter

- 4 uien

- 250 gr champignons

- 1 ltr kippenbouillon

- 1 takje verse tijm

- 1 laurierblaadje

- 4 takjes verse peterselie

- 4 middelgrote aardappels

- 2½ dl room
Hulpmiddelen & keukengerei
* mesje

* een middelgrote pan

* eem keukenmachine
Leuke tips
Serveren met warm stokbrood!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
128155
Homepage ID
3159
Smaak
N
Teller
321
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
# pel de ui en snijd deze in ringen

# maak de champignons schoon en snij ze in plakjes

# schil de aardappels en snij deze
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
femkemireille