Bereidingswijze
1 Klop de boter en suiker tot een luchtige massa. Voeg het ei en de stroop toe, klop het er goed door.
2 Schep de gezeefde koekkruiden, gember en meel door de schuimige massa. Van telkens 1 afgestreken el deeg 24 kleine, langwerpige figuurtjes vormen; uitrollen tot rolletjes van 8 cm lang; in het midden omklappen. Uiteinden in elkaar draaien. 20 Min. in de koelkast leggen.
3 De vlechtjes in de voorverwarmde oven in 12-15 min. goudbruin bakken.
Op de plaat 2 min. laten afkoelen. Op een rooster verder laten afkoelen.
2 Schep de gezeefde koekkruiden, gember en meel door de schuimige massa. Van telkens 1 afgestreken el deeg 24 kleine, langwerpige figuurtjes vormen; uitrollen tot rolletjes van 8 cm lang; in het midden omklappen. Uiteinden in elkaar draaien. 20 Min. in de koelkast leggen.
3 De vlechtjes in de voorverwarmde oven in 12-15 min. goudbruin bakken.
Op de plaat 2 min. laten afkoelen. Op een rooster verder laten afkoelen.
Aantal personen
24.00
Ingrediƫnten
- 125 gr boter
- 75 gr basterdsuiker
- 1 ei
- 25 ml (keuken)stroop
- 1? tl koekkruiden
- 1 tl gemberpoeder
- 300 gr zelfrijzend bakmeel
- wat poedersuiker
- 75 gr basterdsuiker
- 1 ei
- 25 ml (keuken)stroop
- 1? tl koekkruiden
- 1 tl gemberpoeder
- 300 gr zelfrijzend bakmeel
- wat poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
* mixer
* mengkom
* eetlepel
* zeef
* een rooster
* mengkom
* eetlepel
* zeef
* een rooster
Leuke tips
Voor het opdienen met poedersuiker bestrooien.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
128152
Homepage ID
3159
Smaak
N
Teller
97
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
# verwarm de oven voor op 180?C
# zeef de koekkruiden en het meel
# zeef de koekkruiden en het meel
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht