Tomaten-aardappelsoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/18/1999 - 12:48
Bereidingswijze
1 Fruit de ui en knoflook glazig met boter.

Tomaten, aardappelen, bieslook, tomatenpuree, bouillonblokje, schil, tijm, laurierblad en water toevoegen.

2 Aan de kook brengen, op laag vuur ca. 20 min. onafgedekt laten sudderen. Van het vuur nemen, laurierblad verwijderen en laten afkoelen.

3 Het mengsel 30 sec. in gedeelte in de keukenmachine mixen. In de pan weer opwarmen en peper naar smaak toevoegen.
Aantal personen
4.00
Ingrediënten
- 15 gr boter

- 1 grote gesnipperde ui

- 1 geperste teentje knoflook

- 4 middelgrote tomaten (500 gr)

- 2 middelgrote aardappelen

- 2 el geknipte bieslook

- 1 el tomatenpuree

- 1 verkruimeld kippenbouillonblokje

- 1 tl fijngeraspte citroenschil

- ½ tl gemalen tijm

- 1 laurierblaadje

- 1 l water

- versgemalen peper

- zure room, om te serveren

- een takje verse tijm

Hulpmiddelen & keukengerei
* koekenpan

* hoge pan

* keukenmachine
Leuke tips
Serveren met een dot zure room en garneren met tijm
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
128150
Homepage ID
3159
Smaak
N
Teller
2790
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
# snijd de tomaten in plakken

# schil de aardappels en snijd deze in plakken
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
femkemireille