lasagne met broccoli & gorgonzola

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/18/1999 - 12:11
Bereidingswijze
Vet een ovenschaal in en leg er vellen (voorgekookte) lasagne, de helft van het kwark/kaasmengsel en de tomatenplakjes in. Vervolgens weer lasagnevellen, het champignonmengsel, weer lasagnevellen, de overige helft van het kwark/kaasmengsel en tomaten toevoegen. Afsluiten met lasagnevellen en broccoliroosjes.
Maak een saus van 30 gram boter, bloem, melk, gorgonzolakaas. Schenk dit over de lasagne.
Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200?C (hete lucht) gedurende 30 a 40 minuten.
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een niet te versmaden lasagne waarbij zelfs de meest fervente vleeseters het vlees niet missen !
Ingrediƫnten
600 gram broccoli
1 bakje champignons
knoflook
tomatenpuree
groente- of kruidenbouillonpoeder
kwark of creme fraiche
250 gram geraspte oude kaas
4 tomaten
30 gram boter
200 gram lasagnevellen
30 gram bloem
3,5 dl melk
150 gram gorgonzolakaas
1 ui
basilicum
paprikapoeder
1 eetl. boter of olie
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschotel
Leuke tips
lekker met een gemengde sla (friseesla, veldsla, etc.) met een italiaanse dressing, tomaten, paprika, olijven, pijnboompitten en blokjes geitenkaas
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
128134
Homepage ID
7592
Smaak
P
Teller
5009
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
50
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
600 gram broccoli wassen, verdelen in kleine roosjes, 5 minuten laten koken (of 5 minuten in de magnetron). Een gesnipperde ui in 1 eetlepel boter/olie fruiten. Voeg 1 bakje champignons in plakjes toe alsmede de knoflook.
Op smaak brengen met zout, peper, paprikapoeder, basilicum, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 theelepel bouillonpoeder.

In een kom een klein bakje kwark (of creme fraiche) mengen met 250 gram oude kaas.
Vier tomaten in plakjes snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
petjoe