Surinaamse Kip Met Boontjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/18/1999 - 12:01
Bereidingswijze
Snipper de uien en de knoflook. Snijd de tomaat in stukken. Verdeel de kip in 12 stukken. Maak de boontjes schoon en breek ze. Verhit de olie. Voeg de gesnipperde uien aan de olie toe en bak ze in ca. 3 min glazig. Voeg de knoflook, de tomaat, de kip en een flinke snuf peper toe, schep het een paar keer om en laat het mengsel met het deksel op de pan een paar minuten sudderen. Voeg de boontjes, het bouillonpoeder en het kerriepoeder toe en laat alles met het deksel op de pan op een matig vuur gaar worden in ca. 1 uur. (dit kan iets droog uitvallen voor een eventuele saus voeg 2 dl. water toe.) Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in 4-6 stukken (mag ook kleiner) en voeg ze 15 min voor het einde van de kooktijd aan de pan toe. Voeg zout naar smaak toe en strooi de selderij erover.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit gerecht kan ook gemaakt worden met kipfilet. Duurt even voor het klaar is, maar het is het wachten meer dan waard.
Ingrediƫnten
2 uien - 2 tenen knoflook - 1 tomaat - 1 kip - 500 gr sperzieboontjes - 4 eetl. slaolie - peper - 1 eetl. bouillonpoeder - 2 eetl. kerriepoeder - 1 kg geschilde aardappelen - zout - 2 eetl. fijngehakte peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
scherp mes/schaar - grote wok met deksel of een diepe braadpan.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Surinaams
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
128132
Homepage ID
8533
Smaak
P
Teller
4928
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
36
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
lekkersmullen