Boutjes In Het Pannetje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/18/1999 - 11:51
Bereidingswijze
Snipper de uien. Laat de boter in een diepe braadpan smelten en bak hierin als het schuim wegtrekt de kuikenboutjes aan beide kanten bruin. Neem ze uit de pan. Voeg de spekblokjes aan het braadvet toe en bak ze 2 min op een matig vuur. Voeg de gesnipperde uien toe en bak ze 2 min mee. Voeg de suiker, paprikapoeder, snufje peper, de bouillontablet en de wijn toe en breng het vocht aan de kook. Leg de kuikenboutjes terug in de pan en laat ze met het deksel op de pan in ca. 1 uur op een matig vuur gaar worden. Zo nu en dan keren. Meng de zure room met de ma?zena. Neem de kuikenboutjes uit de pan, roer het zure roommengsel door het vocht en breng de saus tegen de kook aan. Leg de kuikenboutjes terug in de pan en laat ze nog een paar minuten sudderen. Strooi de kruiden erover.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het duurt even maar als het dan klaar is, eet je je vingers erbij op.
Ingrediƫnten
2 uien - 50 gr boter - 4 kuikenboutjes - 50 gr ontbijtspekblokjes - 1 eetl. suiker - 1 eetl. paprikapoeder - peper - 1 kippebouillontablet - 2 1/2 dl witte wijn - 1 potje zure room - 2 eetl. ma?zena - 2 eetl. gemenge groene kruiden (bijv. bieslook, herbes de provence, peterselie)
Hulpmiddelen & keukengerei
diepe braadpan
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
128131
Homepage ID
8533
Smaak
P
Teller
269
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
lekkersmullen