Schuimeieren

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/18/1999 - 11:42
Bereidingswijze
In een schaal de eiwittenmet wat zout stijfslaan ( of in de keukenmachine) en de ham er voorzichtig doorheen mengen.Boter in de koekenpan verwarmen , niet te heet laten worden,van de helft van het eiwitmengsel 4 bergjes in de pan doen en met de bolle kant van een lepel een kuiltje inmaken en er een dooier in laten glijden bestrooien met wat peterselie, De onderste laag een beetje hard laten worden en dan elke dooier met eiwit bedekken. Dan omdraaien en bij matige temperatuur de andere kant goudbruin laten worden bestrooien met peper en zout naar smaak.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
een luchtig eierrecept met hamreepjes
Ingrediƫnten
8 eieren,100 gr. ham,zout , peper, 100 gr boter,wat peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
grote koekenpan .
Leuke tips
Als lunchgerecht op een geroosterd broodje ook lekker op een spinazieschotel
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
128130
Homepage ID
9229
Smaak
N
Teller
1982
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
eieren splitsen, ham in dunne sliertjes snijden,peterselie afspoelen en droogmaken en fijnsnijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
rina