Fruitige Aardappel-Gehaktschotel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/18/1999 - 10:28
Bereidingswijze
Leg de helft van de aardappelplakjes in een ingevette schaal. Snijd 2 eieren en het gebraden gehakt in dunne plakken. leg de plakjes ei en gehakt op de aardappels. Verdeel de ananas en rozijnen over het gehakt. Dek de schotel af met de rest van de aardappel. Verwarm de melk met de boter, voeg kerriepoeder, mosterd, kaas, peper en zout toe. Smelt de kaas. Klop het ei los en roer het, van de warmtebron af, door de saus. Giet de saus over de aardappels. Zet het gerecht ongeveer 25 minuten in de oven totdat het bruin is. Garneer met gehakte peterselie en gekookt ei.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heel aparte ovenschotel met lekkere frisse smaak.
Ingrediƫnten
600 gr. aardappels, 3 hardgekookte eieren, 500 gr. gebraden gehakt (vleeswaar of ballen), 1 blikje ananasstukjes, 50 gr. rozijnen, 2 dl. melk, 50 gr. boter, kerriepoeder, mespunt mosterd, 100 gr. geraspte oude kaas, peper, zout, 1 ei, peterselie.
Hulpmiddelen & keukengerei
oven, ovenschaal, pannen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
128074
Homepage ID
4694
Smaak
N
Teller
342
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Schil de aardappels, snijd ze in plakjes en kook ze 4-5 minuten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ingrid_g