Indiase Aardappel-Curryschotel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/18/1999 - 10:16
Bereidingswijze
Verwarm de olie, schep de ui en knoflook erdoor en verwarm dit 3 minuten. Meng het gehakt door het uimengsel en bak dit 4 minuten. Schep de tomatenstukjes erdoor en verwarm dit 3 a 4 minuten. leng dit mengsel in een ingevette ovenschaal en strooi de partjes aardappel er bovenop. Zet de schotel vervolgens 20 minuten in de oven.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Alweer een lekkere aparte ovenschotel
Ingrediƫnten
600 gr. aardappels, 2 uien, 2 tenen knoflook, 2 eetl. zonnebloem of olijfolie, 500 gr. rundergehakt, 1 theel. gemberpoeder, 1 theel. chilipoeder, 1/2 theel. kaneelpoeder, 1 eetl. kerriepoeder, 1 klein blikje blokjes tomaten, 2 eetl. gehakte peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
oven, ovenschaal, pannen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
128072
Homepage ID
4694
Smaak
P
Teller
1262
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Breng het gehakt op smaak met de kruiden en rol hiervan balletjes op walnoot grootte. De ongeschilde aardappels in partjes snijden en 4 minuten voorkomen. De uien en de knoflook pellen en fijnsnipperen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ingrid_g