italiaanse aardappel-ratatouille

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/18/1999 - 10:11
Bereidingswijze
Verwarm de olijfolie 2 a 3 minuten. Dep de aubergine droog. Schep de ui, paprika en italiaanse kruiden door de olie en verwarm dit. Meng de aardappelblokjes, aubergine en courgette er door. Schep de vleestomaten erdoor, voeg peper en zout toe en meng er de kappertjes en olijven door. Doe het geheel in een schaal en zet het gerecht 20 minuten in de oven.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere aparte ovenschotel met veel groenten
Ingrediƫnten
600 gr. aardappels in dobbelsteentjes, 1 kleine aubergine in blokjes, 1 courgette in plakjes, 1 gesnipperde ui, 1 rode paprika in stukjes, 4 eetl. olijfolie, 1 theel. italiaanse kruiden, 3 vleestomaten gepeld en in blokjes, 2 eetl. kappertjes, peper, zout, groene olijven.
Hulpmiddelen & keukengerei
oven, ovenschaal, pannen, vergiet
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
128071
Homepage ID
4694
Smaak
N
Teller
4885
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven vor op 180 graden.
Kook de aardappels in 3 minuten. Leg de aubergine in een vergiet en strooi er zout op. Zet er een bord op om zoveel mogelijk vocht te onttrekken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ingrid_g