Aardappel-Spinazieschotel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/18/1999 - 10:06
Bereidingswijze
Verhit 3 eetl. van de olijfolie en roerboek in 3-4 minuten de gewassen spinazie met de uien, peper, zout, nootmuskaat en italiaanse kruiden. Neem de pan van het vuur. Schep de kaasblokjes en het eimengsel erdoor. Leg de helft van de aardappelplakjes op de, met olijfolie ingevette, bodem. Schep het spinaziemengsel erop de de rest van de aardappelplakjes. Dek het af met de plakken kaas. Zet het gerecht 20 - 25 minuten in de oven. Strooi daarna de warme pitten of noten erover.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Aardappel spinazie schotel uit de oven met kaas
Ingrediƫnten
750 gr. aardappels in plakjes, 1 kg. verse spinazie, 2 gesnipperde uien, 4 eetl. olijfolie, peper, zout, nootmuskaat, 1/2 thl. italiaanse kruiden, 2 eieren, 1/2 dl. melk, 200 gr. blokjes jong belegen kaas, 100 gr. plakken belegen kaas, 50 gr. gehakte walnoten of pijnboompitten.
Hulpmiddelen & keukengerei
oven, ovenschaal
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
128070
Homepage ID
4694
Smaak
N
Teller
6789
Waardering aantal
2
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
29
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de aardappelplakjes 3 minuten, was de spinazie. Klop de eieren los met melk. Rooster de noten of pitten in een droge pan.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ingrid_g