Engadiner Nusstorte

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 02/17/1999 - 14:15
Bereidingswijze
Boven een kom de bloem zeven. 150 gram basterdsuiker, zout, vanillesuiker en citroenrasp erdoor roeren. 1 ei toevoegen. Koude boter toevoegen en met twee messen in kleine stukjes door de bloem snijden. Met koele hand snel tot samenhangend deeg kneden. Springvorm (doorsnede 24 cm) invetten. Aanrecht bestuiven met bloem. 2/3 deel van deeg uitrollen tot een ronde lap, ca 3 cm groter dan de vorm. Springvorm hiermee bekleden. Opstaande deegrand goed tegen vorm aanduwen. Rest van deeg uitrollen tot een ronde lap ter grootte van vorm. Op bord leggen. Springvorm en bord met deeglap ca 30 minuten in de koelkast zetten. Intussen walnoten en hazelnoten grof hakken. Oven voorverwarmen op 200 graden. In braadpan rest van basterdsuiker al roerende op zacht vuur laten smelten en lichtbruin laten kleuren. Honing erdoor roeren. Room en noten erdoor roeren. Blijven roeren tot een dikke pasta ontstaat. Pasta over deegbodem verdelen. Afdekken met deeglap en aan rand met vingers tot schulprandje duwen. Met vork op gelijke afstand gaatjes in deeg prikken. Ander ei loskloppen en hiermee deeg bestrijken. In het midden van de oven taart in ca 40 minuten goudbruin bakken. Taart in de vorm laten afkoelen.
Vertel iets leuks over dit recept
Een soort boterkoek met hazel- en walnoten.
Ingrediƫnten
350 gram bloem, 300 gram witte basterdsuiker, zout, 1 zakje vanillesuiker, 2 theelepels citroenrasp, 2 eieren, 225 gram koude boter, 100 gram walnoten, 100 gram hazelnoten, 2 eetlepels vloeibare honing, 1/8 liter slagroom.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
127947
Homepage ID
10727
Smaak
Z
Teller
535
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pilskepeeters