Bereidingswijze
Kruimeldeeg: Noten op bakplaat leggen en in midden van de oven ca. 5 min. roosteren. Noten laten afkoelen en fijnhakken. Bloem, basterdsuiker,kaneel en zout mengen. Boter toevoegen en met de vingertoppen door deeg verdelen tot een kruimelig mengsel.Noten toevoegen. Voor de vulling: Rabarber, bloem en suiker mengen. Mengsel ca. 20 min. laten intrekken. Rabarbermengsel in schaal leggen en kruimelmengsel hierover verdelen. Crumble in midden van de oven ca. 45 min. lichtbruin bakken.(Let op dat de kruimellaag niet verbrandt, anders evt. afdekken met aluminiumfolie.)
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een dessert uit de oven met een zachte rabarbervulling en een krokant kruimellaagje van walnoten.
Ingrediƫnten
Voor het kruimeldeeg: 100 g gepelde walnoten/ 100 g bloem/ 50 g donkere basterdsuiker/ 50 g kristalsuiker/ 1/4 tl. kaneel/ zout/ 100 g zachte boter in blokjes/ Voor de vulling: 800 g rabarber, in stukjes gesneden van 2 cm./ 3 el. bloem/ 200 g kristalsuiker/
Hulpmiddelen & keukengerei
Extra nodig: langwerpige ovenschaal van ca. 25 x 15 cm. ingevet.
Leuke tips
Serveer evt. met vanille-ijs.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
127946
Homepage ID
4631
Smaak
N
Teller
1411
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 180 gr.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht