Bereidingswijze
Bak de ui met de specerijen in goed wat boter glanzend. Voeg halverwege de rit de paprikareepjes toe. Laat wat boter weglekken.
Zorg dat de bouillon kookt. De gebakken uienringen met de paprikareepjes plus de hele shii-takes in de kokende bouillon. 10 Minuten zacht tot half aan de kook houden onder af en toe roeren.
Vuur laag zetten en de hele shii-takes eruit halen. Deze in reepjes snijden en weer toevoegen.
10 Minuten laten natrekken (net aan de kook).
Zorg dat de bouillon kookt. De gebakken uienringen met de paprikareepjes plus de hele shii-takes in de kokende bouillon. 10 Minuten zacht tot half aan de kook houden onder af en toe roeren.
Vuur laag zetten en de hele shii-takes eruit halen. Deze in reepjes snijden en weer toevoegen.
10 Minuten laten natrekken (net aan de kook).
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zeer pittige soep van o.a. shii-take.
Ingrediƫnten
1 zeer grote ui;
4 shii-takes (verse);
500 dl. runderbouillon;
1/4 paprika;
wat paprikapoeder;
Engelse kerry (theelepel);
wat aromat;
redelijk wat gemalen peper;
volle theelepel sambal;
boter.
4 shii-takes (verse);
500 dl. runderbouillon;
1/4 paprika;
wat paprikapoeder;
Engelse kerry (theelepel);
wat aromat;
redelijk wat gemalen peper;
volle theelepel sambal;
boter.
Hulpmiddelen & keukengerei
Koekenpan, steelpan.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
127944
Homepage ID
10566
Smaak
P
Teller
203
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snij de ui in ringen.
Maak de bouillon klaar.
Snij de paprika in reepjes en halveer deze.
Maak de bouillon klaar.
Snij de paprika in reepjes en halveer deze.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht