Zalm met paddestoelen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/11/1999 - 23:15
Bereidingswijze
Zalmfilet bestrooien met versgemalen peper en een klein beetje zout en in de koekepan ca. 6 minuten om en om bakken. Zalmfilet in aluminiumfolie warmhouden. In de pan vervolgens de shii-take en de bosuitjes bakken (ca. 2-3 minuten) en daarna de soyamix hieraan toevoegen (roeren).
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zalmfilet met Shii-take in een lekkere sojasaus. En nog lekker snel klaar ook !!
Ingrediƫnten
(verse)zalmfilet (200 gr), bosuitjes, shii-take (100 gr), balsamico azijn, sojasaus, aardappelzetmeel, zout, (versgemalen) peper, boter, water
Leuke tips
Zalmfilet op voorverwarmde borden (even in de magnetron met een klein beetje water op het bord) leggen en een deel van de saus erover schenken. Rest van de saus erbij serveren (op rechaud). Garneren met een paar stukjes bosui.

Lekker met verse tagliatella (4 minuutjes, al dente).


Uiteraard een lekker glas wijn erbij, bijvoorbeeld een Valpolicella van Lamberti.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
127157
Homepage ID
8811
Smaak
N
Teller
266
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
bosuitjes wassen en snijden (niet te fijn), shii-take schoonmaken en in vieren snijden.

Soyasaus (kl. eetlepel), balsemico azijn (idem) en aardappelzetmeel (mespunt) door elkaar roeren.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
beuvbos