Vlaamse Karbonaden

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/11/1999 - 22:47
Bereidingswijze
- doe boter in een stoofpot en fruit hierin de uien tot ze glazig zijn
- bak in een braadpan met wat boter het vlees langs alle kanten bruin terwijl u het bestrooid met zout, peper, paprika en cayennepeper
- voeg het vlees bij de uien in de stoofpot en deglaceer de braadpan met wat water
-giet het water in de stoofpot en vul bij met water tot het vlees bijna onderstaat
- voeg nu het laurierblad, het kerriepoeder en een met mosterd besmeerde boterham toe
- deksel op de pot en ongeveer twee uur laten stoven op een zacht vuurtje
- eventueel binden met een beetje aardappelbloem en een beetje water
om een mooie bruine saus te verkrijgen en een zoete toets aan het gerecht mee te geven kan men op het einde van de bereiding een klein stukje chocolade toevoegen
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
stoofgerecht
Ingrediƫnten
1 kg stoofvlees - 2 middelgrote uien - 1 boterham - 1 laurierblad - mosterd - kerriepoeder - paprikapoeder - cayennepeper - peper - zout - boter
Leuke tips
- dit is een typisch vlaams gerecht dat ook veel word verkocht in de belgische frituren daarom kan men het ook best serveren met lekkere frietjes
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
127156
Homepage ID
13564
Smaak
N
Teller
1237
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- Het meeste vet van het vlees snijden
- uien snipperen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
winnipoe