patatas alioli. *

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/11/1999 - 21:33
Bereidingswijze
- Breng de aardappelen aan de kook met zout water (en naar wens met wat kippebouillon), doe de deksel op de pan en laat ze 15 minuten zachtjes koken.
- Draai dan de warmtebron uit en laat de aardappelen afgedekt in het water staan tot ze zacht zijn (ongeveer 15 minuten).
- Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1 1/2 tot 2 centimeter.
- Roer in een schaal mayonaise, knoflook en peterselie door elkaar.
- De mayonaise moet aan de dunne kant zijn om goed te kunnen vermengen met de aardappelen - indien nodig verdunnen met een beetje azijn of vers citroensap.
- Schep de aardappelen hier voorzichtig door, breng ze op smaak met zout en laat ze een minuut of 20 op kamertemperatuur staan alvorens ze op te dienen.
- Of maak het gerecht van tevoren klaar, zet het in de koelkast en laat het vervolgens op kamertemperatuur komen
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Aardappelen in knoflookmayonaise.
Ingrediƫnten
350 gram aardappelen (vastkokend)
0.50 kopje(s) mayonaise
3 teentje(s) knoflook (geperst)
naar smaak zout
2 eetlepel(s) peterselie (fijngehakt)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
127137
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
4532
Waardering aantal
2
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
48
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- Dit is een bijzonder gewilde tapa in Spanje; een tapa van het soort dat vaak door het huis wordt aangeboden wanneer u een drankje bestelt.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes