Sesam-Gember Kip

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/11/1999 - 21:22
Bereidingswijze
Vlees 30 minuten in marinade leggen, goed uit laten lekken en marinade weggooien. Wok op hoog vuur en olie en sesamolie erin. Het moet een beetje walmen. Gember erin en 1 minuut roerbakken. Kip toevoegen en 5 minuten roerbakken ( tot ze lichtbruin is ). Dan sojasaus, suiker, zout, peper en bouillon erbij. Nog 1 minuut roerbakken. Vuur laag, deksel erop en 8 minuten laten stoven. Deksel eraf en op hoog vuur saus laten inkoken.
Op het laatst de sherry erin en 2 minuten om de alcohol te laten verdampen.
Garneren ( bosuitjes bv. ) en meteen opdienen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
snelle kipblokjes in pikante saus
Ingrediƫnten
500 gr. kipfilet, 3 theel. sesamolie, 2 eetl. donkere sojasaus, 3 theel. suiker, 1,5 theel zout ( mag minder of zelfs weg ), 1 theel. zwarte peper ( minder mag ook ), 1 eetl. olie
3 eetl. geraspte gemberwortel, bouillon 1,5 dcl. ( kip graag )
Marinade: 3 theel. lichte sojasaus ( light superior ), 2 theel. donkere sojasaus, 1 eetl. droge sherry ( rijstwijn ), 1 theel. zwarte peper ( zie boven ! ), 2 theel. sesamolie, 3 theel. maizena
Hulpmiddelen & keukengerei
wok, deksel
Leuke tips
witte rijst gewoon. Er passen allerlei frisse groenten bij, niet te scherp of te zuur.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
127131
Homepage ID
11004
Smaak
N
Teller
1240
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kip in blokjes, gemberwortel raspen, marinade maken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
panoramix