paastulband met geconfijte sinaasappelschil.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/11/1999 - 21:08
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 175 C.
- Boter met suiker, vanillesuiker en zout zacht en romig kloppen.
- Bloem en bakpoeder mengen, eieren en bloemmengsel in gedeelten door botermengsel roeren.
- Melk, sinaasappelschil, pure en witte chocolade toevoegen.
- Deegmengsel in vorm scheppen en tulband in midden van oven in 60-70 minuten bakken.
- Op rooster laten afkoelen.
- Tulband voor serveren heel dun met cacao bestrooien.
- VARIATIETIP: verrijk de paastulband met 150 gram rozijnen.
- Meng de rozijnen tegelijk met de chocolade door het deeg.
Afbeelding
paastulband met geconfijte sinaasappelschil.
Aantal personen
12.00
Ingrediƫnten
250 gram boter
230 gram suiker
1 zakje(s) vanillesuiker
0.50 theelepel(s) zout
375 gram bloem
2 theelepel(s) bakpoeder
5 stuk(s) eieren (losgeklopt)
3 eetlepel(s) melk
75 gram sinaasappelschil (geconf)
75 gram chocolade (puur)
75 gram chocolade (wit)
naar smaak cacaopoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
1 stuk(s) tulbandvorm inh. 2 1/2 L
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
127129
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
1130
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- Snijd de sinaasappelschil in stukjes.
- Rasp de chocolade grof.
- Vet de bakvorm in.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes
Gelegenheid