paaskoekjes.*

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/11/1999 - 21:06
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 200 C.
- Deeg uitrollen tot lap van 3 - 4 mm dik.
- Uit deeg diverse koekjes steken(in paasvormen, kippetjes, haasjes, lammetjes enz.).
- 1 eierdooier loskloppen met 1 el water en koekjes hiermee bestrijken.
- In deel van koekjes met tanden van vork leuk streepjesrelief trekken.
- Koekjes in midden van oven 12 - 15 minuten bakken.
- Op rooster laten afkoelen.
- Koekjes eventueel met citroenglazuur bestrijken en laten drogen.
- Per stuk 60 Kcal.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
250 gram bloem
100 gram poedersuiker
0.50 theelepel(s) zout
0.50 theelepel(s) bakpoeder
125 gram boter (vlokjes)
1 stuk(s) ei
2 stuk(s) eierdooiers
1 theelepel(s) citroenschil (geraspt)
Hulpmiddelen & keukengerei
uitsteekvormpjes (pasen)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
127128
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
4096
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
19
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- Bloem, poedersuiker, zout en bakpoeder mengen.
- Boter toevoegen en met vingertoppen door deeg wrijven tot boter fijn verdeeld is.
- Ei, 1 eierdooier en citroenschil toevoegen en tot soepel deeg kneden.
- Deeg in plasticfolie verpakt ca. 1 uur in de koelkast leggen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes
Gelegenheid