Lamsvlees In Rode Wijn

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/11/1999 - 21:00
Bereidingswijze
Doe in een wok of wadjang het vleesbouillon en de rode wijn en laat zachtjes warm worden. Voeg hierna de paprika's, de uien, en de champignons toe.
Bestrooi het vlees met peper en zout, braad het in een braadpan aan , (niet gaar braden) en voeg dit toe in de wok. strooi boven op het vocht de knoflookpoeder en tijm ( naar eigen smaak) en voeg 3 of 4 blaadjes laurier toe. Laat alles in de wok met de deksel schuin erop ongeveer 2 tot 3 uur gaar worden op een lage warmte bron.Af en toe even proeven of het vlees goed gaar is.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1kg. Australisch Lamsvlees ( dit is het lekkerst maar ook vrij duur, eventueel te vervangen door varkensvlees)
2 rode paprika's, 2 groene Papika's, 250 gram verse champignons, 2 uien, tijm, knoflookpoeder, laurierblad, zout, peper.
2 dl. rode Rioja wijn. 4 dl. vlessbouillon eventueel van blokje.
Hulpmiddelen & keukengerei
Snijplank
Leuke tips
Gef hierbij gefrituurde krielaardappeltjes en groente naar keuze ( b.v. broccoli of spercieboontjes)

Drink hierbij een goed glas Rioja Wijn

Eet smakelijk
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
127126
Homepage ID
13384
Smaak
N
Teller
428
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Het vlees in stukjes snijden van ongeveer 2 cm. Paprika's schoonmaken en in smalle reepjes snijden. Champignons afborstelen en in vieren snijden. Uien in kleine stukjes snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jeatari