paashaasjes en paaskuikentjes.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/11/1999 - 20:58
Bereidingswijze
- Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een dunne lap van ca. 1/2 cm dik.
- Steek hier haasjes en kuikentjes uit.
- Rol de resten deeg opnieuw uit en steek hieruit ook haasjes en kuikentjes.
- Leg de deeghaasjes en kuikentjes op een bakplaat en bak de koekjes in een voorverwarmde oven van 175 C in ca. 20 minuten gaar.
- Laat de koekjes op een taartrooster afkoelen.
- Verwarm de chocoladeglazuur volgens gebruiksaanwijzing.
- Bestrijk de haasjes met chocoladeglazuur.
- Druk krentjes op de plaats van de ogen.
- Laat het glazuur hard worden.
- Roer de poedersuiker met de advocaat, koentjit en eventueel 1/2 el water tot een glad en glanzend glazuur.
- Bestrijk de kuikentjes er mee.
- Druk krentjes op de plaats van de ogen.
- Laat het glazuur hard worden.
- Bewaar de koekjes tot gebruik in een afgesloten trommel.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
125 gram bloem
60 gram basterdsuiker (wit)
1 zakje(s) vanillesuiker
naar smaak zout
90 gram boter
1 pakje(s) chocoladeglazuur
naar smaak krenten
100 gram poedersuiker
1 eetlepel(s) Advocaat
1 theelepel(s) koenjit
Hulpmiddelen & keukengerei
1 stuk(s) bakplaat (ingevet)
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
127124
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
595
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- Zeef de bloem boven een kom en roer de basterdsuiker en een mespunt zout erdoor.
- Snijd de boter in kleine stukjes door het bloemmengsel.
- Kneed met een koele hand snel tot een samenhangend deeg.
- Voeg eventueel 1 - 2 el koud water toe.
- Laat het deeg afgedekt 30 minuten in de koelkast opstijven.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes
Gelegenheid