Mokkies Oventaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/11/1999 - 20:58
Bereidingswijze
Champignons en uien fruiten. Ondertussen in een kom de creme fraiche, eieren en mosterd goed kloppen. naar smaak zout, peper en nootmuskaat toevoegen. Voor een Frans tintje eventueel een beetje provencaalse kruiden toevoegen.
Vervolgens bladerdeeg in ingevette schaal doen en met vork gaatjes in de bodem prikken. De bodem bekleden met ui en champignons, tomaten erop leggen en kaas eroverheen strooien. Vervolgens het eiermengsel eroverheen gieten.
Zet de schaal in de oven en afwachten maar. Na ongeveer 45 minuten is de taart klaar.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hartige taart uit de oven. Ideaal voor koks die houden van kokkerellen. Het recept is op allerhande manieren te veranderen naar eigen smaak en voorkeur.
Ingrediƫnten
6 plakjes blader; 6 eieren; 125 ml creme fraiche; 1 ui; 250 gr. champignons; 3 eetl. mosterd; 4 tomaten; 3 ons belegen kaas.
Tomaten kunnen worden vervangen door broccoli, kaas kan worden vervangen door brie en de mosterd kan goed worden weggelaten.
(bv broccoli met brie, zonder mosterd)
Leuke tips
Zo heet mogelijk serveren geniet de voorkeur.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
127123
Homepage ID
13551
Smaak
N
Teller
2174
Bron
Allerhande (AH)
Waardering aantal
2
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bladerdeeg uit de vriezer halen en laten ontdooien.
De oven voorverwarmen op 225 graden.
Kaas raspen, tomaten en champignons in plakjes snijden, ui in ringen snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
smulmok