Meloen Gevuld Met Rode Bessen A La Siberienne.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/11/1999 - 20:52
Bereidingswijze
- Halveer de meloenen, verwijder de pitten en hol de vruchten uit.
- Snijd het vruchtvlees in blokjes of maak mooie bolletjes met behulp van een meloenboor.
- Was en ris de bessen.
- Zet de bessen weg in de likeur.
- Sla de eiwitten stijf met een mespuntje zout en voeg geleidelijk de poedersuiker toe tot een stevig eiwitschuim is ontstaan.
- Leg in de vier meloenhelften een bolletje ijs en verdeel hierover de meloenblokjes of- bolletjes en de uitgelekte rode bessen.
- Verdeel het eiwitschuim over de gevulde meloenhelften.
- Leg de amandelen erop en zet de meloenhelften in een ovenvaste schaal.
- Zet de schaal op een rooster onder een voorverwarmde grill tot het eiwitschuim mooi goudbruin kleurt.
- Serveer de meloen direct en garneer met een blaadje munt.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
2 stuk(s) meloen
300 gram bessen (rood)
2 eetlepel(s) Aardbeienlikeur
4 stuk(s) eiwitten
naar smaak zout
100 gram poedersuiker
4 bolletje(s) vanille-roomijs
2 eetlepel(s) amandelen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
127119
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
319
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes