maleisisch rundvlees

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/11/1999 - 20:46
Bereidingswijze
- Snipper de ui.
- Wrijf de knoflook, ui, sambal, ketoembar, laos, gember en het citroensap tot een brij.
- Fruit de brij in wat olie even aan.
- Snijd de runderlappen in brokken.
- Doe het vlees bij het uienmengsel en bak het aan alle kanten bruin.
- Giet er een kop water bij en laat het geheel op een laag vuur in ongeveer 3 uur gaarkoken (let op droogkoken!)
- Doe er tenslotte de suiker en santen bij en laat die, onder goed roeren, smelten.
- Laat het gerecht nog even doorpruttelen.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
600 gr rundvlees
2 teentjes knoflook
1 tl sambal manis
1 tl ketoembar
1/2 tl laos
2 tl gemberpoeder
1 ui
stukje santen (walnootgroot)
sap van 1/2 citroen
2 tl bruine suiker
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
127115
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
459
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes