Walfdorfsouffle

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/11/1999 - 20:41
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor tot 220 ?C.

2. Schil en rasp de knolselderij in de keukenmachine en stoof dit in de wijn, 20 g boter, peper zout en selderijzout circa 15 minuten.
3. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes van een 1/2 cm.
4. Giet de melk bij het knolselderijmengsel en bind met arrowroot.
5. Rasp de gruyere met de staafmixer met hakmolen.

6. Verhit 25 g boter in een pan en fruit hierin zachtjes de appelstukjes. Voeg ze toe aan het selderijmengsel. Voeg ook de gruyere en de eierdooiers toe
7. Klop de eiwitten stijf en schep ze geleidelijk door het selderij-appelmengsel.
8. Vet een souffleschaal van 1,5 liter inhoud in, vul hem en bak het geheel af in 20 minuten in het midden van de oven.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
100 g selderijknol,
45 g boter,
1 dl droge witte wjjn,
20 g boter,
1 theelepel selderijzout,
zout peper,
2 appels,
3 dl melk,
1,5 theelepel arrowroot,
50 g gruyere,
4 eierdooiers,
6 eiwitten
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
127111
Homepage ID
10142
Smaak
N
Teller
127
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jeroen_dekker