Kalfsribstuk Met Witte-Wijnsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/11/1999 - 20:36
Bereidingswijze
1. Snijd voor de wijnsaus de ui, de knoflook en de groenten fijn
2. Verwarm de boter in een braadpan en laat ui, knoflook en groenten kleuren. Voeg de wijn, de fond, laurier en tijm toe en breng het geheel aan de kook Laat het in de open pan een half uur trekken
3. Neem het vlees minstens 2 uur voor het bereiden uit de koelkast.
4. Bestrijk het met olie en maal er peper boven Zet het afgedekt in een niet te warme ruimte Verwarm de oven voor tot 225?. Leg het vlees in een braadslee en schuif deze op de tweede richel van onderaf in de oven Laat de bovenkant goudbruin braden; keer het vlees en schakel de oven terug naar 180? Bedruip het vlees af en toe met het uitlopende braadvocht en laat de andere kant ook goudbruin braden.
5. Neem het vlees als het de gewenste gaarheid heeft bereikt (zie tip) uit de oven en laat het afgedekt met aluminiumfolie 15 minuten tot rust komen. Zeef de wijnsaus in het braadvet en laat de saus goed inkoken Breng op smaak met peper en zout.

6. Snijd voor ieder een dikke plak van het vlees en leg deze met de rest van het stuk op een plank Giet de saus in een sauskom Geef er een aardappelschotel en gesmoord witlof bij.
Ingrediƫnten
1 kleine ui 2 teentjes knoflook 100 g wit van prei 100 g wortel 100 g bleek- of knolselderij boter 1 fles droge witte wijn 5 dl kalfsfond 2 laurierblaadjes 2 takjes tijm versgemalen peper zout 1 kalfsribstuk a 1,5-2 kg olijfolie
Leuke tips
Opmerkingen Een groot stuk kalfsvlees kan uitstekend in de oven worden bereid, denk er bij dit ribstuk aan dat een kort, dik stuk een langere braadtijd heeft dan een langer en dunner stuk. Laat het niet gaar worden, maar braad het rose. Prik het vlees, als u dat lekker vindt, op enkele plaatsen in en steek er reepjes knoflook en rozemarijnnaaldjes in.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
127107
Homepage ID
10142
Smaak
N
Teller
1391
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jeroen_dekker