Klaroen Met Zoutvlees.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/11/1999 - 20:34
Bereidingswijze
- Verwijder evt. vetranden van het zoutvlees en snijd het vlees in kleine stukjes (1 cm).
- Week het vlees 1 uur in ruim water of kook het 5 keer op in ververst water om te ontzouten.
- Giet het week- of kookvocht af.
- Evt. de gedroogde garnalen wassen en 30 minuten weken in ruim water.
- Pluk de klaroen-blaadjes van de stengels, was de blaadjes en laat ze goed uitlekken.
- Snijd de ui en de knoflook fijn.
- Spoel de peper af en los de trassi op in 2 el lauw water.
- Als het zoutvlees geweekt heeft: nog 10 minuten koken in 1 kopje water en het water afgieten.
- Verhit de olie in een braadpan op matig hoog vuur.
- Voeg het zoutvlees en evt. de geweekte garnalen toe.
- Schep om en doe de ui, knoflook en opgeloste trassi erbij.
- Schep een paar keer om en draai het vuur hoog.
- Voeg de klaroen toe en roerbak 2 - 3 minuten.
- Draai het vuur dan laag, leg de peper op het gerecht (niet stuk laten gaan !) en smoor met de deksel op de pan 10 minuten.
- Verwijder de peper voor het serveren.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1 kilogram klaroen
100 gram zoutvlees
25 gram garnalen (gedroogd)
1 eetlepel(s) olie (plantaardig)
1 stuk(s) uien
1 teentje(s) knoflook
1 stuk(s) madam Jeanette
1 theelepel(s) trassi
2 eetlepel(s) water (lauw)
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Surinaams
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
127105
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
2118
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes