Kipcocktail.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/11/1999 - 20:32
Bereidingswijze
- Breng 2 DL water met de bouillonpoeder en de kipfilet aan de kook en laat de kipfilet in ca. 10 minuten tegen de kook aan gaar worden.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengel in kleine blokjes.
- Neem de kip uit de bouillon en laat de filet afkoelen.
- Kook de blokjes bleekselderij ca. 1 minuut en neem ze met een schuimspaan uit de pan.
- Laat ook de bleekselderij afkoelen.
- Schil de appel en snijd hem in kleine stukjes.
- Was de druiven, halveer ze en verwijder de pitjes.
- Hak de walnoten grof, bewaar er vier voor de garnering.
- Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
- Roer in een kom de mayonaise, zure room, kerriepoeder en creamsherry tot een sausje en schep er achtereenvolgens de kipblokjes, bleekselderij, appel, druiven en walnoten door.
- Breng de cocktail op smaak met zout en peper.
- Leg in vier coupes een blaadje ijbergsla en schep de cocktail erin.
- Garneer met een walnoot en de bieslook.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
2 theelepel(s) bouillonpoeder
125 gram kipfilets
2 stengel(s) bleekselderij
1 stuk(s) appels
100 gram druiven (blauw)
50 gram walnoten
2 eetlepel(s) mayonaise
2 eetlepel(s) room (zure)
1 eetlepel(s) kerriesaus
1 eetlepel(s) Sherry (cream)
naar smaak zout
naar smaak peper
4 blaadje(s) sla (ijsberg)
12 stengel(s) bieslook (vers)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
127103
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
1231
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes