Hamburgers Met Knoflook, Paprika En Bacon.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/11/1999 - 20:23
Bereidingswijze
- Verwarm de grill of barbecue voor.
- Bestrijk de hamburgers en de paprikaringen met de rest van de olie.
- Rooster de hamburgers onder de grill in ca. 5 minuten of op de barbecue in ca. 10 minuten gaar.
- Leg ook de broodjes, de paprikaringen en de plakjes bacon onder de grill of barbecue zodat ze lichtbruin kleuren.
- Beleg de broodjes met de hamburgers, de paprikaringen en de bacon.
- Lekker met chilisaus.
- Geef er gemarineerde koude spinazie bij.
Aantal personen
2.00
Ingrediƫnten
2 teentje(s) knoflook
2 eetlepel(s) olie
250 gram gehakt (runder)
naar smaak zout
naar smaak peper
0.50 eetlepel(s) worcestershiresaus
0.50 stuk(s) paprika (rood)
0.50 stuk(s) paprika (groen)
4 stuk(s) hamburgerbroodjes
4 plak(ken) bacon
Leuke tips
- WIJNTIP: de hamburgers met knoflook, paprika en bacon vragen om een stevige, maar niet al te zware wijn.
- Een rode wijn uit de Penedes is er lekker bij.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
127098
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
613
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- Pel de knoflook en snijd de teentjes in dunne plakjes.
- Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de plakjes knoflook goudbruin.
- Vermeng het gehakt met wat zout en peper, de worcestershiresaus en de gebakken knoflook.
- Verdeel het in 4 porties en vorm er 4 hamburgers van.
- Snijd de rode en groene paprika elk in 4 dunne ringen.
- Snijd de broodjes open.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes