Grilled Tuna Salad.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/11/1999 - 20:21
Bereidingswijze
- Boen 1 citroen schoon en rasp de gele schil er dun af.
- Pers de citroenen uit.
- Pers boven een wijde schaal de teen knoflook uit en klop de helft van het citroensap en de helft van de olie erdoor.
- Roer de oregano en peper naar smaak erdoor en leg de tonijnmoten erin.
- Laat de tonijnmoten zo circa 30 minuten staan.
- Verwarm een grillplaat of een grillelement voor.
- Rooster de tonijnmoten op de grillplaat of op een ingevet rooster onder het hete grillelement in circa 8 minuten bruin en gaar.
- Hak intussen de ansjovis fijn.
- Schil de bleekselderij en snijd deze in dunne plakjes.
- Snijd de bosui in ringetjes.
- Klop de rest van het citroensap met de rest van de olie, de peterselie, zout en peper tot een dressing.
- Snijd de tonijnmoten in stukken.
- Verdeel de sla over 4 borden en leg de tonijn, de ansjovis, de bleekselderij en de bosui erop.
- Sprenkel de dressing erover.
- Lekker met stokbrood.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Salade met gegrillde tonijn.
Ingrediƫnten
2 stuk(s) citroenen
1 teentje(s) knoflook
1 deciliter(s) olie (olijf extra vierge)
1 theelepel(s) oregano
naar smaak zout
naar smaak peper (versgemalen)
2 stuk(s) tonijn moten a 3 cm dik.
4 stuk(s) ansjovisfilets
2 stengel(s) bleekselderij
2 stuk(s) bosui
1 eetlepel(s) peterselie (fijngehakt)
1 zakje(s) gemengde friseesalade
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
127097
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
370
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes