Gevulde Sopropo Met Vis.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/11/1999 - 20:19
Bereidingswijze
- Was de sopropo's, verwijder de puntjes en snijd de sopropo's dwars in stukken van 10 cm.
- Hol de kokertjes uit met een kleine lepel en een mes.
- Prik met een vork gaatjes in de kokertjes, wrijf ze in met zout en laat 15 minuten uitlekken in een vergiet om de bittere smaak te verminderen.
- Spoel de kokertjes dan af.
- Was de vis en breng met het water en 1 mespunt zout aan de kook.
- Draai het vuur laag en kook de vis gaar in 10 minuten.
- Snijd de ui fijn en leg de helft apart.
- Ontvel de tomaten, snijd in stukjes en houd de helft apart.
- Snijd de selderij fijn.
- Verwijder de korst van het brood en week het brood in de melk.
- Haal de vis uit het kookvocht en meng met de helft van de ui, de helft van de tomaat, de selderie, peper, het geweekte brood en het ei.
- Vul de sopropo-kokertjes met dit mengsel en druk de uiteinden even in de paneermeel.
- Verhit de olie in een braadpan op matig hoog vuur.
- Voeg de andere helft van de ui toe en fruit tot de ui glazig is.
- Doe dan de andere helft van de tomaten, het bouillonblokje en een kwart kopje water erbij.
- Roer af en toe tot er een gladde saus ontstaan is.
- Leg de sopropo-kokertjes voorzichtig in de saus en stoof met de deksel op de pan in 25 - 30 minuten gaar.
- Serveren met rijst.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
4 stuk(s) sopropo
250 gram kabeljauwfilet
6 eetlepel(s) olie (plantaardig)
1 stuk(s) uien
4 stuk(s) tomaten
1 takje(s) selderij
1 theelepel(s) peper (zwart)
1 theelepel(s) nootmuskaat
naar smaak zout
1 stuk(s) bouillontabletten
1 stuk(s) brood
0.50 kopje(s) paneermeel
1 stuk(s) eieren
5 eetlepel(s) melk
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Surinaams
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
127096
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
5062
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes