kip met citroensaus.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/11/1999 - 19:18
Bereidingswijze
Maak het kippevlees droog met keukenpapier en snijd het in blokjes van 2 cm. Roer in een kom het eiwit los en voeg onder voortdurend roeren 1 eetlepel maizena, de sojasaus en de rijstwijn of sherry toe.
Breng in een pannetje de bouillon aan de kook. Voeg suiker, tomaten-of barbecuesaus, een beetje zout en het citroensap toe.
Maak een eetlepel maizena aan met 3 eetlepels water. Roer deze oplossing door de inhoud van het pannetje en blijf roeren totdat een licht gebonden saus is verkregen. Proef de saus en voeg naar smaak eventueel nog wat zout en/of peper toe. houd de saus warm boven een matig afgestelde warmtebron.
Verhit de olie in een wok of wadjang. Haal de stukjes kip een voor een door het eiwit- en maizenamengsel en bak de stukjes in de hete olie goudbruin. Bak niet meer dan 4 of 5 stukjes tegelijk, daar anders de temperatuur van de olie teveel terug loopt.
Laat de stukjes uitlekken op een stuk keukenpapier. Leg ze in het midden van een voorverwarmde schaal. Schenk de warme saus erover en garneer ze met de citroen en strooi er een beetje bieslook over..
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
400 gram borstfilets van kip
1 eiwit
2 eetlepels maizena
1 eetlepel chinese sojasaus
1 eetlepel chinese rijstwijn of droge sherry
1,5 dl. kippebouillon, eventueel van tablet
1 eetlepel suiker
2 eetlepels chinese tomatensaus of chinese barbecuesaus uit potje of fles
3 eetlepels citroensap
1 citoen in plakjes
peper uit de molen
2 dl. olie
1 eetlepel fijngesneden bieslook
Leuke tips
Server dit gerecht met witte rijst en eventueel geroerbakte groenten.

Drink hierbij een goede Italiaanse of Zuid-Afrikaanse wijn.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
127077
Homepage ID
13384
Smaak
N
Teller
373
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jeatari