Romige Spruitentaartjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/11/1999 - 13:56
Bereidingswijze
* Kook de spruiten na het schoonmaken in kokend water in ca. 3 min, beetgaar
* Snijd de bacon in stukjes. Bak de bacon in een droge koekenpan ca. 3 min.
* Klop de creme fraiche los met het ei
* Roer de gember erdoor
* Breng op smaak met zout en peper
* Ver de schaaltjes in en leg in ieder schaaltje 2 iets uitgerolde plakjes bladerdeeg dwars over elkaar en prik het deeg in met een vork
* Schep de spruiten en de bacon in de ovenschaaltjes
* Verdeel het eimengsel erover en bestrooi met amandelschaafsel
* Bak de taartjes middenin de oven in ca. 20 min. gaar.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Errug lekker!!!
Bevat p.p. ca. 640 kcal, 2680 kJ, 27 gr. eiwit, 52 gr. vet, 16 gr. koolhydraten
Ingrediƫnten
* 4 plakjes diepvries bladerdeeg (Koopmans)
* 150 gr. spruiten
* 75 gr. bacon
* 3 el creme fraiche (125 ml)
* 1 ei
* 1 el gembersnippers
* zout, peper
* boter voor invetten
* 1 zakje amandelschaafsel (45 gr., Baukje)


Hulpmiddelen & keukengerei
2 ovenschaaltjes (doorsnede ca. 10 cm)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
127048
Homepage ID
1709
Smaak
N
Teller
1316
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200?C (hetelucht 180?C)
Laat het bladerdeeg ontdooien
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
odette