Witlofstamppot In Hamrolletjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/11/1999 - 13:50
Bereidingswijze
* Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de witlof. Snijd de stronkjes in stukken van ca. 2 cm.
* Schil de aardappelen, was en snijd ze in stukjes. Kook ze in weinig water met zout in ca. 20 min. gaar
* Voeg na ca. 10 min. de witlof toe
* Verwarm de oven voor op de grillstand
* Snijd de helft van de kaas in blokjes en rasp de rest
* Snijd det tomaten in stukjes
* Giet de aardappelen en de witlof af
* Voeg de boter toe en pureer het samen
* Schep de kaasblokjes, tomaat en tijm door de stamppot
* Breng op smaak met zout en peper
* Vet de ovenschaal in
* Leg de plakjes ham naast elkaar op een werkvlak. Schep op iedere plak wat stamppot en rol de ham op. Leg ze in de ovenschaal
* Bestrooi ze met de geraspte kaas. Laat het bovenin de oven in ca. 5 min. goudbruin kleuren tot de kas gemolten is

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Nederlands en Italiaans in een keuken
Bevat p.p. ca. 575 kcal, 2405 kJ, , 28 gr. eiwit, 29 gr. vet, 50 gr. koolhydraten
Ingrediƫnten

* 1 kilo witlof
* 1 kilo aardappelen
* zout, peper
* 200 gr. Parrano kaas aan een stuk
* 3 zongedroogde tomaten
* 30 gr. boter + boter voor invetten
* 1 tl tijm
* 150 gr. gegrilde roomham



Hulpmiddelen & keukengerei
rasp, pureestamper, ovenschaal inhoud ca. 2 liter
Leuke tips
Lekker met rookworstsalade (zie recept bij de bijgerechten)
Wijnadvies: Italiaanse rode wijn, b.v. Sangiovese delle Marche
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
127046
Homepage ID
1709
Smaak
N
Teller
964
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
odette