Zuurkooltaartjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/11/1999 - 13:40
Bereidingswijze
* Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen
* Laat de zuurkool uitlekken
* Pel de banaan en snijd hem in plakjes
* Verhit de boter in een koekenpan en bak de prei ca. 2 min.
* Voeg de zuurkool en 3 el sesamzaad toe en bak het ca. 3 min. op een matig vuur. Schep dan de banaan erdoor.
* Roer de creme fraiche los met de hele eieren
* Roer dit door het zuurkoolmengsel en breng op smaak met zout en peper
* Vet de schaalthes in en vul ze met het mengsel
* Rol het bladerdeeg iets uit. Steek er 4 rondjes uit die iets groter zijn dan de schaaltjes. Maak de randen van het deeg een beetje nat en leg ze over de schaaltjes, druk de randen goed vast.
* Maak in een gelijkmatig patroon enkele inkepingen in het deeg
* Bestrijk het deeg met de losgeklopte eierdooier en bestrooi met de rest van het sesamzaad
* Bak de taartjes middenin de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heel apart!
Bevat p.p. ca. 440 kcal, 1840 kJ, 15 gr. eiwit, 36 gr. vet, 14 gr. koolhydraten
Ingrediƫnten
* 1 prei
* 1 zak wijnzuurkool
* 1 banaan
* 20 gr. boter + boter voor invetten
* 5 el sesamzaad (Zonnatura)
* 1 bekertje creme fraiche (125 ml)
* 2 eieren
* 1 losgeklopte eidooier
* 4 plakjes diepvries roomboter bladerdeeg (Koopmans)
* zout en peper naar smaak

Hulpmiddelen & keukengerei
4 ovenschaaltjes

Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
127040
Homepage ID
1709
Smaak
N
Teller
353
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
* Verwarm de oven voor op 200?C (hetelucht 180?C)
* Ontdooi het bladerdeeg
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
odette