Bereidingswijze
1 Van de krop sla de buitenste bladeren verwijderen, de sla in achten snijden, wassen, laten uitlekken.
2 Voor de saus: De slaolie, de zure room en het citroensap vermengen, met zout, peper, suiker en paprikapoeder. Breng het vervolgens op smaak met de gehakte peterselie.
3 Giet de saus over de acht stukken sla. Pel vervolgens de ui, snijd deze en de spek in blokjes.
4 Verhit de boter en bak de uisnippers en de spekblokjes bruin. Strooi dit over de sla en serveer die direct.
2 Voor de saus: De slaolie, de zure room en het citroensap vermengen, met zout, peper, suiker en paprikapoeder. Breng het vervolgens op smaak met de gehakte peterselie.
3 Giet de saus over de acht stukken sla. Pel vervolgens de ui, snijd deze en de spek in blokjes.
4 Verhit de boter en bak de uisnippers en de spekblokjes bruin. Strooi dit over de sla en serveer die direct.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
- 1 kropje ijsbergsla
- 2 el slaolie
- 6 el zure room
- 2 el citroensap
- wat zout en peper
- een beetje suiker
- wat paprikapoeder
- 2 el gehakte peterselie
- 1 ui
- 100 gr doorregen spek
- wat boter
- 2 el slaolie
- 6 el zure room
- 2 el citroensap
- wat zout en peper
- een beetje suiker
- wat paprikapoeder
- 2 el gehakte peterselie
- 1 ui
- 100 gr doorregen spek
- wat boter
Hulpmiddelen & keukengerei
* koekenpan
* mes
* zeef
* mes
* zeef
Leuke tips
IJsbergsla met spek als lichte zomermaaltijd met gezond volkorenbrood serveren!
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
127038
Homepage ID
3159
Smaak
N
Teller
1664
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht