Gebakken Griesmeel Met Stoofpeer

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/11/1999 - 13:29
Bereidingswijze
* Maal de lange vingers fijn en paneer de 4 griesmeelpuddingpartjes ermee.
* Verwarm het perensap met de basterdsuiker en het kaneelstokje
* Laat het ca. 10 minuten zachtjes inkoken tot een saus en verwijder het kaneelstokje
* Verhit de boter in een koekenpan en bak de griesmeelpuddingpartjes in ca. 5 muten aan beide kanten goudbruin
* Verdeel de griesmeelpuddingpartjes en de peren over 2 borden en schenk er wat saus omheen
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker apart toetje !
Bevat p.p. ca.: 610kcal, 2555kJ, 15 gr. eiwit, 10 gr. vet, 115 gr. koolhydraten
Ingrediƫnten
* 3 el griesmeel (pak a 500 gr., Koopmans)
* 2? dl melk
* 1 vanillestokje
* 150 gr. lange vingers
* 4 gestoofde rode peren + 2 dl perensap (pot a 580 ml, Aarts)
* 2 el lichte basterdsuiker
* 1 kaneelstokje
* 1 el boter
Leuke tips
Lekker met een halfzoete Franse witte wijn
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
127036
Homepage ID
1709
Smaak
Z
Teller
1214
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
* Bereid de griesmeel volgens de aanwijzingen op de verpakking, met de melk en het vanillestokje in de lengte doorgesneden.
* Verwijder het vanillestokje
* Laat de griesmeel afkoelen en vervolgens in 2 schaaltjes in de koelkast ca. 2 uur opstijven. Stort ze op een bordje en snijd ze overdwars doormidden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
odette