Selderiesoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/11/1999 - 11:42
Bereidingswijze
Snipper het uitje, en fruit het in een flinke klont boter. Haal de pan van het vuur (belangrijk!). Voeg een eetlepel bloem toe en roer tot er een papje ontstaat. Voeg weer een lepel bloem toe, en weer roeren. Ga hiermee door tot je een mooi papje hebt, zonder klonten liefst.
Pan weer op het vuur (klein zetten). Voeg water toe, al roerend. Het wordt een licht gebonden soep. Voeg een groentebouillonblok en zout en peper toe. Niet te veel, kan later altijd nog!
Snij de champignons in plakjes en snij de selderij klein en doe het in de soep. Ongeveer 20 minuten laten trekken op een klein vuur.
Voeg ongeveer 10 minuten voor je gaat eten, of wanneer je de soep gaat opwarmen een handje witte rijst toe. Lekkerder dan vermicelli.
Vertel iets leuks over dit recept
Licht gebonden soep met selderie, champignons, rijst.
Ingrediƫnten
1 ui, bosje selderij, bakje champignons, klontje boter, bloem, groentebouillonblok, zout, peter, selderiezout, rijst
Hulpmiddelen & keukengerei
Gebruik een grote soeppan, en een houten lepel.
Leuke tips
lekker met geroosterd brood.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
127017
Homepage ID
13456
Smaak
N
Teller
2166
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak de soep enige tijd van tevoren (bijvoorbeeld 's ochtends of de dag ervoor), dan is de smaak nog beter.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
erikgeurts